Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο

Συνταγή Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κερασιών και σμέουρων με αυτή τη λαχταριστή συνταγή cheesecake! 🍒🍓 Αυτό το παραδεισένιο επιδόρπιο διαθέτει μια κρεμώδη, βελούδινη γέμιση cheesecake πάνω από μια βουτυρώδη κρούστα κράκερ Graham, όλα στεφανωμένα με μια λαχταριστή στρώση τάρτας κομπόστας κερασιού και βατόμουρου. Είναι μια τέλεια ισορροπία γεύσεων που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να λαχταρούν για περισσότερα!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Για την κρούστα
Για τη γέμιση
Για την κομπόστα

1 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα κράκερ Graham
32 oz (900 g) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1/3 φλιτζάνι λιωμένο ανάλατο βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα

1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Τηγάνι ελατηρίου 9 ιντσών
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Κουζινομηχανή ή σακούλα Ziploc με πλάστη (για σύνθλιψη κράκερ Graham)
– Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή μίξερ βάσης
– Σπάτουλα
– Περγαμηνόχαρτο
– Αλουμινόχαρτο
– Ταψί
– Φρέσκα κεράσια και σμέουρα
– Αραβόσιτο
– Χυμός λεμονιού

Προετοιμασία

1.

Προετοιμάστε την κρούστα:

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C).
– Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα τρίμματα κράκερ Graham, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
– Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού ελατηρίου 9 ιντσών στρωμένο με λαδόκολλα.
– Ψήνετε την κρούστα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  1. Ετοιμάστε τη γέμιση:

    – Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο.
    – Προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην μείνουν σβώλοι.
    – Ρίξτε τη γέμιση πάνω από την κρυωμένη κρούστα στο ταψί με ελατήριο.

  2. Ψήστε το Cheesecake:

    – Τοποθετήστε το ταψί με ελατήριο σε ένα ταψί για να πιάσουν τυχόν σταγόνες.
    – Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60-70 λεπτά ή μέχρι να δέσουν οι άκρες και να ροδίσουν ελαφρώς, αλλά το κέντρο να έχει ακόμα ένα ελαφρύ τίναγμα.
    – Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα με την πόρτα ελαφρώς ραγισμένη για περίπου μία ώρα για να μην ραγίσει.
    – Βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
    – Μόλις κρυώσει, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σφίξει.

  3. Φτιάξτε την κομπόστα με κεράσι και βατόμουρο:

    – Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε φρέσκα κεράσια, σμέουρα, νερό, άμυλο καλαμποκιού, χυμό λεμονιού και ζάχαρη.
    – Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και τα μούρα να βγάλουν τους χυμούς τους. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.
    – Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει.

  4. Συγκεντρώστε και σερβίρετε:

    – Αφαιρέστε προσεκτικά το παγωμένο cheesecake από το ταψί και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
    – Ρίξτε την κρύα κομπόστα από κεράσι και βατόμουρο πάνω από το cheesecake, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
    – Κόβουμε το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρουμε παγωμένο. Απολαύστε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για την προετοιμασία της κρούστας, 15 λεπτά για την προετοιμασία της γέμισης και 10 λεπτά για την παρασκευή της κομπόστας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμα έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε για να εξασφαλίσετε μια λεία και κρεμώδη γέμιση.
– Όταν φτιάχνετε την κρούστα, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων για να συνθλίψετε τα κράκερ Graham, βγαίνουν λεπτά ψίχουλα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο συνεκτική κρούστα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κράκερ Graham σε μια σακούλα Ziploc και να τα συνθλίψετε χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.

  • Για την καλύτερη υφή, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της γέμισης cheesecake. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν για να αποφύγετε την ενσωμάτωση πολύ αέρα, που μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές κατά το ψήσιμο.

  • Για να αποτρέψετε το ραγισμό του cheesecake, είναι απαραίτητο να το ψήσετε σε λουτρό νερού. Τυλίξτε το κάτω μέρος του ταψιού με αλουμινόχαρτο για να δημιουργήσετε ένα φράγμα ενάντια σε τυχόν εισροή νερού. Τοποθετήστε το ταψί σε ένα ταψί και γεμίστε το φύλλο με ζεστό νερό, περίπου μία ίντσα βάθους. Αυτό βοηθά στη διατήρηση ήπιας θερμότητας και υγρασίας στο φούρνο, αποτρέποντας το στέγνωμα και το ράγισμα του cheesecake.

  • Μετά το ψήσιμο, αφήστε το cheesecake να κρυώσει σταδιακά κλείνοντας τον φούρνο αλλά αφήνοντας την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή. Αυτή η διαδικασία σταδιακής ψύξης βοηθά στην αποφυγή απότομων αλλαγών θερμοκρασίας που μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές.

  • Όταν φτιάχνετε την κομπόστα από κεράσι και βατόμουρο, βεβαιωθείτε ότι το άμυλο καλαμποκιού έχει διαλυθεί πλήρως πριν το προσθέσετε στο μείγμα. Αυτό θα αποτρέψει τους σβόλους στην κομπόστα και θα της δώσει μια ομαλή συνοχή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
450

Συνολικό Λίπος
30 g

Κορεσμένα λιπαρά
18g

Χοληστερόλη
130 mg

Νάτριο
250 mg

Υδατάνθρακες
40 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
32g

Πρωτεΐνη
7g

*Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε το Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο, μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα κεράσια και σμέουρα από πάνω για έξτρα χρώμα και γεύση. Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη ή να περιχύσετε λίγη σάλτσα σοκολάτας πάνω από την κομπόστα για περισσότερη απόλαυση.

Για να συμπληρώσετε το cheesecake, σκεφτείτε να το σερβίρετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η κρεμώδης προσθήκη συνδυάζεται υπέροχα με τις πικάντικες γεύσεις μούρων. Για όσους προτιμούν μια υφή με αντίθεση, μια απολαυστική επιλογή μπορεί να είναι μια πασπαλισμένη φρυγανισμένη φέτα αμύγδαλου ή θρυμματισμένη ψίχα κράκερ Graham.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αφού απολαύσετε το νόστιμο Cheesecake Cherry and Raspberry Cheesecake, αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το υπόλοιπο μέρος σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Το cheesecake πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσει έως και 3-4 ημέρες. Είναι καλύτερο να το καταναλώσετε εντός αυτού του χρονικού πλαισίου για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη φρεσκάδα και γεύση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το Cheesecake Cherry and Raspberry περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία:

  • Τα κεράσια και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της υγείας της καρδιάς.

  • Το τυρί κρέμα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α και συμβάλλει στην λεία και κρεμώδη υφή του cheesecake.

  • Τα κράκερ Graham που χρησιμοποιούνται στην κρούστα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος σε σύγκριση με άλλες επιλογές, γεγονός που τα καθιστά μια πιο υγιεινή εναλλακτική. Παρέχουν διαιτητικές ίνες και μια ικανοποιητική τραγανή γεύση.

Αν και αυτό το cheesecake πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς του σε θερμίδες, μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής όταν καταναλώνεται ως περιστασιακή απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το μείγμα φρούτων και κρέμας σε αυτό το Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Μικτό Cheesecake με μούρα
– Cheesecake με φράουλα και λεμόνι
– Τσιζκέικ Blueberry Swirl
– Cheesecake Peach Melba

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν παραλλαγές σε γεύσεις και συνδυασμούς φρούτων, παρέχοντας απολαυστικές επιλογές για τους λάτρεις των cheesecake.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή Cheesecake με κεράσι και βατόμουρο προέρχεται από τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής όπως η Nigella Lawson και η Martha Stewart. Αυτοί οι ειδικοί στη μαγειρική έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν γεύσεις και υφές για να δημιουργήσουν αξέχαστα επιδόρπια που φέρνουν χαρά σε αμέτρητους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο.

Το πάθος τους για το ψήσιμο και η προσοχή στη λεπτομέρεια χρησιμεύουν ως πολύτιμες πηγές έμπνευσης κατά τη δημιουργία νέων συνταγών. Συνδυάζοντας τις γνώσεις τους με το δικό μου γαστρονομικό ταλέντο, δημιούργησα αυτό το απολαυστικό cheesecake που ενσαρκώνει την τέχνη και την απόλαυση για την οποία είναι γνωστοί αυτοί οι σεφ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button