Εύκολες συνταγές

Συνταγή πατέ σέλινου

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την απολαυστική συνταγή μου για Σέλινο Πατέ! 🌿 Αυτό το πατέ είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός κρεμωδών και πικάντικων γεύσεων που θα μαγέψει τους γευστικούς σας καλούς. Είναι τέλειο για άλειμμα σε κράκερ ή ψωμί με κρούστα, καθιστώντας το ιδανικό ορεκτικό ή σνακ. Ετοιμαστείτε να αγκαλιάσετε την ουσία του σέλινου σε μια εντελώς νέα μορφή!

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα γίνουν για να δημιουργήσετε αυτό το δελεαστικό πατέ σελίνου:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Μίσχοι σέλινου

1
Κρεμμύδι

2 γαρίφαλα
Σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι
τυρί κρέμα

1/4 φλιτζάνι
Ελληνικό γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού
Χυμός λεμονιού

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτήν τη συνταγή, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Σανιδική κοπής και μαχαίρι
  • Σοτάρουμε τηγάνι
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Σπάτουλα ή κουτάλι για ανάμειξη
  • Πιάτο σερβιρίσματος
  • Κρακέρ ή ψωμί με κρούστα για σερβίρισμα

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα κοτσάνια του σέλινου, στη συνέχεια κόψτε τις άκρες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε επίσης.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να αρωματίσουν.
4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.
5. Μόλις ψηθεί το σέλινο, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το υπέροχο πατέ σελίνου είναι περίπου 20-30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για το πλύσιμο, τον τεμαχισμό, το σοτάρισμα και την ψυχή των συστατικών.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τη συνταγή αντικαθιστώντας συστατικά με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φυτικές εναλλακτικές. Αντικαταστήστε το τυρί κρέμα και το ελληνικό γιαούρτι με vegan τυρί και vegan γιαούρτι αντιστοίχως, διασφαλίζοντας ότι διατηρείτε την κρεμώδη υφή και την πικάντικη γεύση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία μαγειρέματος! 😄
1. Μόλις κρυώσει το σοταρισμένο μείγμα από κρεμμύδια, σκόρδο και σέλινο, μεταφέρει το σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
2. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το ελληνικό γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ.
3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη, ξύνοντας τις πλευρές του μπλέντερ όσο χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί καλά.
4. Δοκιμάστε το πατέ και προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού ή αλάτι εάν θέλετε.
5. Μεταφέρετε το πατέ σέλινου σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν και το πατέ να σφίξει ελαφρώς.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί η διατροφική κατανομή ανά μερίδα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) πατέ σελίνου:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
70

Συνολικό Λίπος
5 g

Κορεσμένα λιπαρά
1g

Χοληστερόλη
3 mg

Νάτριο
110 mg

Υδατάνθρακες
4g

Ίνα
1g

Ζάχαρη
2g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το πατέ σελίνου, να προσφέρετε μια πιατέλα με μια ποικιλία από κράκερ ή φέτες ψωμιού με κρούστα. Αυτά τα τραγανά συνοδευτικά συμπληρώνουν τέλεια τη λεία υφή του πατέ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να το σερβίρετε ως μέρος σανίδας αλλαντικών, μαζί με κομμένα λαχανικά, όπως αγγούρια και πιπεριές για μια φρέσκια γεύση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αφού αφεθείτε σε αυτό το υπέροχο πατέ σελίνου, μπορεί να σας περισσέψει. Μη φοβάσαι! Το πατέ μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Θυμηθείτε να διατηρήσετε δροσερό για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το σέλινο, το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, προσφέρει μια σειρά από μια σειρά για την υγεία. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα. Το σέλινο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το οποίο μπορεί να ενυδατωθεί και να προάγει την υγιή πέψη. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου και βοηθούν στις τακτικές κινήσεις του εντέρου.

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο, που αναφέρεται και τα δύο σε αυτή τη συνταγή, είναι γνωστά για τις πιθανές ενισχύσεις του ανοσοποιητικού. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών.

Το ελαιόλαδο, βασικό στοιχείο της μεσογειακής κουζίνας, παρέχει υγιή μονοακόρεστα λίπη που είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Προσθέτει επίσης μια γεύση στο πατέ.

Το τυρί κρέμα και το ελληνικό γιαούρτι συμβάλλουν στην κρεμώδη υφή του πατέ ενώ παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα προσφέρουν για την ενίσχυση των οστών και υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.

Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο βελτιώνει τη γεύση, αλλά προσθέτει και μια δόση βιταμίνης C, η οποία είναι για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά, αυτή η συνταγή για πατέ σελίνου περιλαμβάνει συστατικά που είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει αυτή η συνταγή για πατέ σελίνου, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε παρόμοιες συνταγές που περιέχουν διαφορετικά συστατικά. Μερικές απολαυστικές εναλλακτικές περιλαμβάνουν το πατέ μανιταριών, το πατέ ψητού κόκκινου πιπεριού ή ακόμα και ένα κλασικό πατέ συκωτιού κοτόπουλου. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές προσφέρει μια μοναδική γεύση και υφή, παρέχοντας μια εξαιρετική ποικιλία για τις γαστρονομικές σας περιπέτειες.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για πατέ σέλινο αντλεί έμπνευση από τα δημιουργικά μυαλά διάσημων σεφ όπως ο Jamie Oliver και ο Yotam Ottolenghi. Η καινοτομία τους προσέγγισε στη μαγειρική και η έμφαση που δίνουν στα φρέσκα, τα γευστικά υλικά έχουν επηρεάσει το δικό μου γαστρονομικό στυλ. Μέσα από τις συνταγές τους, έχουν εμπνεύσει αμέτρητα άτομα να εξερευνήσουν τις πραγματικές δυνατότητες των λαχανικών και να μετατρέψουν σε απολαυστικά πιάτα. Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπεις πόσο απλά συστατικά μπορούν να ανυψωθούν σε νέα ύψη με δημιουργικότητα και εξειδίκευση.

Λοιπόν, ας αγκαλιάσουμε το πνεύμα αυτών των απίθανων σεφ και ας ξεκινήσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι με αυτή τη συνταγή για πατέ σελίνου. Ετοιμαστείτε για τις μοναδικές γεύσεις και αφεθείτε σε ένα πραγματικά αξιόλογο ορεκτικό που θα αφήσει όλους να ζητήσουν περισσότερα! Καλή όρεξη! 🍽️😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button