Εύκολες συνταγές

Συνταγή τάρτας με αγκινάρα

Συνταγή τάρτας με αγκινάρα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις γεύσεις μιας νόστιμης τάρτας αγκινάρας—ένα αλμυρό πιάτο που συνδυάζει τη μοναδική γεύση της αγκινάρας με μια νιφάδα κρούστας ζαχαροπλαστικής. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ζεστό γεύμα στο σπίτι ή ως ένα κομψό ορεκτικό για συγκεντρώσεις. Ο συνδυασμός τρυφερών καρδιών αγκινάρας, κρεμώδους τυριού και αρωματικών βοτάνων δημιουργεί μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτή τη λαχταριστή δημιουργία!

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα χρειαστείτε για την τάρτα αγκινάρας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1
Προετοιμασμένη κρούστα πίτας

2 φλιτζάνια
Κονσέρβες καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες)

1 φλιτζάνι
Τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι
τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 γαρίφαλα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

3
Μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι
Βαριά κρέμα

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε με επιτυχία την τάρτα αγκινάρας, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Κλάστης
  • Τάρτα 9 ιντσών
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Ανοίγουμε την προετοιμασμένη κρούστα πίτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να χωρέσει στην τάρτα.
3. Πιέστε απαλά την κρούστα στο ταψί για τάρτα, φροντίζοντας να καλύπτει ομοιόμορφα τον πάτο και τις πλευρές. Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας, το τυρί μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να ενωθούν καλά.
6. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα αυγών και κρέμας για γεύση.
7. Ρίξτε το μείγμα αυγών και κρέμας πάνω από το μείγμα της αγκινάρας και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
8. Ρίξτε προσεκτικά τη γέμιση στην έτοιμη κρούστα πίτας, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.
9. Τοποθετήστε τη φόρμα για τάρτα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η κρούστα.
10. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε την τάρτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την αφαιρέσετε από το τηγάνι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τάρτα με αγκινάρα είναι περίπου 20 λεπτά, ενώ ο χρόνος μαγειρέματος κυμαίνεται μεταξύ 35 και 40 λεπτών. Αφήστε λίγο επιπλέον χρόνο για να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για μια ανατροπή, μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά, όπως λιαστές ντομάτες ή μανιτάρια σοταρισμένα στη γέμιση για περισσότερη γεύση.
– Φροντίστε να στραγγίσετε καλά τις καρδιές αγκινάρας σε κονσέρβα για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία στην τάρτα.
– Για να πετύχετε μια τέλεια χρυσή κρούστα, αλείψτε τις άκρες της ζύμης με ένα πλύσιμο αυγών πριν το ψήσετε.
– Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες και τη σερβίρετε για να εξασφαλίσετε ότι η γέμιση έχει πήξει σωστά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα τάρτας αγκινάρας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
22g

Κορεσμένα λιπαρά
11g

Χοληστερόλη
135 mg

Νάτριο
480 mg

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
2g

Πρωτεΐνη
14 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε την τάρτα αγκινάρας, σκεφτείτε να προσθέσετε μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά ως συμπληρωματικά συνοδευτικά. Η τάρτα μπορεί να παρουσιαστεί ως ολόκληρο κεντρικό κομμάτι ή να τεμαχιστεί σε μικρότερες φέτες για μεμονωμένες μερίδες. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε την τάρτα αγκινάρας, αφήστε την να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρετέ την σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε τη σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πριν καταναλώσετε τα υπολείμματα, ζεστάνετε ξανά το φούρνο στους 350°F (175°C) μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται Η συνταγή για τάρτα με αγκινάρα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:

  1. Καρδιές αγκινάρας: Οι αγκινάρες είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου. Είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες και προάγουν τη συνολική ευεξία.

  2. Τυρί μοτσαρέλα: Ενώ το τυρί πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, η μοτσαρέλα παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών, ενώ το ασβέστιο υποστηρίζει την υγεία των οστών.

  3. Βασιλικός και μαϊντανός: Αυτά τα φρέσκα βότανα όχι μόνο προσθέτουν ζωηρές γεύσεις αλλά προσφέρουν και διάφορα οφέλη για την υγεία. Ο βασιλικός περιέχει αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνες A, C και K, καθώς και σε φυλλικό οξύ, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλλει στην υγιή πήξη του αίματος.

  4. Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γνωστό για τις ισχυρές φαρμακευτικές του ιδιότητες. Περιέχει ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς.

  5. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα απαραίτητα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Παρέχουν επίσης βιταμίνες όπως Β12 και σελήνιο, που υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλλουν στην υγεία του θυρεοειδούς.

Συνολικά, αυτή η συνταγή για τάρτα με αγκινάρα συνδυάζει γευστικά συστατικά που προσφέρουν μια ισορροπία γεύσης και οφέλη για την υγεία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η τάρτα με αγκινάρα, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Τάρτα με σπανάκι και φέτα: Αντικαταστήστε τις καρδιές αγκινάρας με σπανάκι και τυρί φέτα για ένα υπέροχο στρίψιμο στην τάρτα.

  2. Τάρτα με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί: Δημιουργήστε μια πικάντικη και αλμυρή τάρτα χρησιμοποιώντας ως κύρια συστατικά ώριμες ντομάτες και κρεμώδες κατσικίσιο τυρί.

  3. Τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα: Για τους λάτρεις των μανιταριών, αυτή η τάρτα συνδυάζει γήινα μανιτάρια και τυρί γραβιέρα με ξηρούς καρπούς για μια πλούσια και ικανοποιητική γεύση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για τάρτα με αγκινάρα αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Ina Garten. Και οι δύο σεφ έχουν επιδείξει την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία νόστιμων και οπτικά ελκυστικών πιάτων χρησιμοποιώντας φρέσκα και εποχιακά υλικά. Το πάθος τους για τη μαγειρική και η αφοσίωσή τους στην παράδοση εξαιρετικών γεύσεων έχουν χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για αυτήν τη συνταγή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button